tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Unien tulkintaa 2

Viime yönä näin paljon unia, joihin liittyi voimakkaita luopumisen ja voimallisuuden tunteita. Näin unen, jossa minulla (tai jollakulla muulla unessa olevalla) oli kaunis ja voimakas hevonen. Sellainen oikea kilparatsu eikä mikään kaakki. Jostain syystä hevosesta oli luovuttava. En muista myytiinkö hevonen vai mitä kävi. Muistan vain tunteneeni hevosen mukana tulevan voiman ja ylpeyden tunteen. Mutta en muista, että olisin menettänyt niitä tunteita luopumisen hetkellä, olin vain jollain tapaa hiljaisen ja ehkä hieman surumielisen hyväksynnän tilasssa.

Toisessa unessa eräs ystäväni jätti tyttöystävänsä. Tyttöystävä oli hätää täynnä ja oli aivan ymmällään tilanteesta. Yritin saada kontaktia ystävääni ja tiedustella häneltä miksi hän oli päättänyt pistää hyvän suhteen poikki (olen oikeastikin sitä mieltä, että heillä on ihana ja toimiva suhde), varsinkin kun he olivat vasta ostaneet yhdessä talon. Yritin jotenkin välittää ystävälleni jotakin tietoa ja viisautta siitä, ettei kannattaisi noin helpolla päästää käsistään jotakin arvokasta.

Uni loppui vaihtuviin mielikuviin hätääntyneestä ja surullisesta tyttöystävästä ja toisaalta ystävästäni, joka sanoi, että häntä ahdisti tavattomasti eikä hänenmielestään edes heidän elämänrytminsä kohdanneet (ystäväni sanoi, että hänelle oli äärimmäisen tärkeää mennä nukkumaan joka ilta klo 21, mitä hän ei ilmeisesti suhteessa saanut tehdä).

Kaikkien unien aikana olin jotenkin surumielisen rauhallinen ja läsnä. Aivain kuin olisin tiennyt jotakin tärkeää, mutta samalla tiesin, etten voi saada näitä muita unissani olijoita vakuuttumaan siitä mitä tiedän elleivät he halua.

Netistä löysin hevosten merkityksestä unissa seuraavaa:

"Hevoset voivat kuvastaa elämänvoimaa, sisäisiä viettejä, seksuaalienergiaa. Olet ilmeisesti saanut kosketuksen näihin alueisiin itsessäsi ja saanut vapautettua patoumia sisälläsi.
Unen hevonen kuvaa hallussasi olevaa voimaa, energiaa. Unen tie kuvaa elämäntietäsi. Aitauksesta vapautuneet hevoset kertovat siitä, että sinun tulee ottaa voimasi käyttöösi, eikä antaa muiden ihmisten rajata elämääsi, varsinkaan äitisi. "
Ehkä olen vain pohtinut liikaa Eckhart Tollen ajatuksia.