perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Joulun viettohon (vai alkoholirappiolle?)


Viikko on ollut glögin (ja muun viinan) täyteinen. Maanantaina työpaikkaglögit (ei mehua, pelkkää alkoholia). Tiistaina viimeisen seminaari-istunnon päätteeksi alkoholipitoista tarjoilua ja sen jälkeen vielä Portissa muutama olut (olin taas kovin provokatiivisella päällä, huoh.) Uguksen ja muutaman muun tutun kanssa. Eilen joimme täällä duunissa loppuun tiistailta jääneet juomat. Sitten sain Kauppahallissa entiseltä pomolta viiniglögiä ja illalla kotona otin vielä muutaman jallunapsun joulusiivouksen kunniaksi. Olen siis onnistunut olemaan yhden päivän raittiina (vai joinko keskiviikkoiltanakin yhden oluen kotona?).

Viimeiset minuutit töissä ovat käsillä. Olen jollain käsittämättömällä väännöllä onnistunut hoitamaan alta pois kaikki joulumieltä ja lomailua mahdollisesti häiritsevät asiat. Yhdistyksen laskut on maksettu ja työntekijät saaneet joulu/uuden vuoden rahaa tileillensä (tosin postilokerossa luuraa varmaan uusia laskuja). Työasioissa sain viimein aikaiseksi aloittaa inhan kv-kyselyn raportoinnin. Se lähtee keskushallinnolle piinallisen myöhässä, mutta juuri nyt en jaksa uskoa, että mikään tässä elämässä kaatuu siihen.

Siivosin eilen kodin putipuhtaaksi. Aloin kaivata joulua, noin niin kuin koristeiden ja tunnelman puolesta. Ajattelin lainata siivousfirman työpaikalleni lahjoittamaa joulutähteä tuomaan kotiini joulumieltä. Ei sitä täällä kuitenkaan kukaan kaipaa.

Illalla olen menossa L:n ja E:n kanssa katsomaan Harry Potteria. Viimein! Jääkaappi on täynnä ruokaa, pöydällä odottaa kasa kirjoja ja Simisin Lomalla-lisäosa. Kun vielä pääsisin avantoon tässä joku päivä niin elämä alkaisi olla liiankin kohdallaan.

Olemme käyneet L:n kanssa paljon keskusteluja (tai minähän en paljon ole keskustellut ja siitähän kaikki johtuukin) suhteemme suunnasta. Nyt on kuitenkin levollinen mieli sen suhteen, että vietämme joulua osittain yhdessä. Katsotaan siitä sitten, että mitä me oikein toisiltamme ja itseltämme haluamme ja odotamme.

Sain C:ltä viestin, että hänen suhteensa ei kantanut. Pyristelyä siis sielläkin. M on kutsunut luokseen uudeksi vuodeksi. En todellakaan tiedä mitä tehdä. Ehkä vedän vain oven perässäni kiinni ja hautaudun kotiini koko loman ajaksi.

Nyt kirkon nurkalle havuja nyyhkimaan (ei kun siis nuuhkimaan...taas F-lipsahdus). Josko sieltä irtoisi vähän joulumieltä mukaan?

**

Luvun alla: ei vielä mitään, mutta kohta...!
Kuulolla: Stella / Kuuntelija