maanantaina, elokuuta 08, 2005

Paluu arkeen


Arki ei ole tylsää! Arki on elämän turvaverkko, joka pitä ihmispolon edes jotenkuten raiteillaan.
Näin ajattelen ensimmäisen työviikkoni jälkeen.

Yliopisto uinuu vielä rauhaisasti. Kirjastot palvelevat rajoitetuin aukioloajoin. Assarilla ei ole jonoa.

Opiskelijat sen sijaan alkavat vähitellen aktivoitua. Tai ehkä tämä koskee vain oppiainettamme, jonka opiskelijat ovat muutenkin keskivertoa valveutuneempia? Yritän neuvoa parhaani mukaan, vaikken ymmärräkään luultavasti tutkintouudistuksesta enempää kuin muutkaan. Ulkona on satanut koko päivän. Kökötän ylitöissä siinä toivossa, että sade hieman hiipuisi ja pääsisin kotiin kastumatta täysin.

Viikonloppu sujui ihanan leppoisasti. Etenkin kun perjantaisessa tentissä uskoin jopa tietäväni mistä kysymyksissä oli kysymys. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen täynnä opiskeluintoa. Opintojen loppuunsaattaminen tuntuu olevan käsinkosketeltavan lähellä. Pieni rykäisy vaan ja olen gradua vaille (iik!) valmis. Juuri nyt tuntuu siltä, että haluaisin todellakin vain normaaliin työelämään. Jotain turvallista ja säännöllistä. Keskivertotulot, että voisi käydä joskus ulkona syömässäkin.

Löysin toissapäivänä Hirvensalosta hyvän vattupaikan. Peukalonpäänkokoisia marjoja on nyt monta rasiaa pakastimessa säilössä talvea varten. Katsoin MM-kisojen avajaisia marjoja peratessani (jos jonkinlaista ötökkää oli tullut kannettua metsästä kotiin). Lasse Virenin juostessa stadionille herkityin ja tunsin ulpeyttä suomalaisuudestani. Olen loppujen lopuksi kyllä aika isänmaallinen ihminen. Ilman kisahuumaakin.

**

Luvun alla: J. K. Rowling / Harry Potter ja Feeniksin kilta
Kuulossa: Ani di Franco / Educated guess